Aktuellt

Dals daghemsbarn fick bekanta sig med främmande kulturer

Monikulttuurisuuden päivä Dalin päiväkodissa_webb
Mångkulturens dag firades på Dal dag hem i Ingå i den 7 mars.

Vad betyder kultur och vad är kulturell mångfald? Den består av att olika människor kan vara födda eller bo i olika länder. De kan ha olika språk, hudfärg, religion eller några andra kulturella traditioner, som skiljer sig mellan länderna.

Det här fick barnen vid Dal daghem lära sig när daghemmet fick besök av människor från sju olika länder och tre olika världsdelar. De berättade om sitt land, dess kultur, språk och andra liknande frågor.

– Nu vet vi till exempel hurudan den pakistanska flaggan är och hur det arabiska språket ser ut. Vi vet namnet på Förenade Arabemiratens högsta byggnad och varför Estlands flagga är blå, vit och svart, säger Dal daghems pedagogiska ledare Kirsi Forsell.

– Vi fick också se vilken typ av känning männen i Egypten klär sig i och att det finns pyramider och kameler där. Vi vet dessutom att det i Thailand finns vackra och fridfulla stränder, men att man i staden Bangkok måste se efter lite extra noga när man korsar gatan, att man om man i Holland spelar sina föräldrar ett litet spratt gör bäst i att ta till flykten utan träskor.

Avslutningsvis fick daghemsbarnen uppleva dansens magi med äkta latinorytmer till takten av låten Despacito av Luis Fonsi och Daddy Yankee.


Tillbaka till rubrikernaSenast ändrad: 09.03.2018