Aktuellt

Ledigt jobb: Ansvarig ungdomsarbetare

Vill du jobba i en växande, dynamisk och välmående kommun med 6 000 invånare, bara en halvtimmes bilfärd från huvudstadsregionen? Bli en del av vår kunniga och motiverade personal som jobbar för att Ingå ska leva upp till sin slogan Glad i Ingå.

Ungdomsväsendet i Ingå söker en

ANSVARIG UNGDOMSARBETARE

Ungdomstjänsterna i Ingå ordnar meningsfull verksamhet för barn och unga. Ungdomarna får stöd i olika livssituationer och vid förändringar. Vi ordnar regelbunden gruppverksamhet, evenemang, utflykter och andra tjänster som stöder ungdomarnas uppväxt och förhindrar utslagning.

Ingå kommun söker nu en ungdomsarbetare som ordinarie medlem i och ansvarig för ungdomsarbetsteamet. Den ansvarige ungdomsarbetaren har som uppgift att hjälpa och stöda ungdomar i olika livssituationer. Det mesta arbetet utförs på ungdomsgården, men där ingår också mångsidigt samarbete med olika myndigheter och bl.a. skolor och föreningar. Viktiga inslag i arbetet är också att utveckla ungdomstjänsterna samt mångkulturellt arbete och individuellt klientarbete. Den ansvarige ungdomsarbetaren arbetar i huvudsak under ungdomarnas fritid, vilket innebär regelbundet kvällsarbete. Klienterna är i åldern 12-18 år.

Vi erbjuder arbete i det glada Ingå och möjlighet att påverka ungdomstjänsternas framtid. Arbetet inleds så fort som möjligt eller enligt avtal.

Behörighetskrav: lämplig högskoleexamen (socionom, samfundspedagog), ungdoms- och fritidsledarexamen på andra stadiet eller annan lämplig utbildning. Befattningen förutsätter kunskaper i svenska och finska och beredskap för kvälls- och veckoslutsarbete. Kunskaper i engelska räknas som merit. Vi förväntar oss erfarenhet av ungdomsarbete och uppskattar insikt i främjande av integration. Arbetet förutsätter goda sociala färdigheter och ett självständigt arbetssätt. För arbetet behövs också en egen bil.

Lönesättning enligt AKTA och utbildning. Prövotiden är 6 månader. Den som väljs ska före arbetet inleds uppvisa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd och ett brottsregisterutdrag enligt lagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som arbetar med barn (504/2002).

Ansökan med CV via Kuntarekry. Ansökan senast 26.3.2017.

Tilläggsuppgifter ger servicekoordinator Saara Rapeli, 050 4659920, saara.rapeli@inga.fi


Tillbaka till rubrikernaSenast ändrad: 09.10.2017