Aktuellt

The Art of Cakes är årets företag i Ingå

20171109_122302
Priset överräcktes i Ingåmottagningen där årets företagare Sonja Crockford tar emot sina kunder. Foto: Ulla Gunnarsson
Hon har varit medlem i Finlands kocklandslag och hennes tårtor är mångfalt prisbelönta på den internationella arenan. Årets företagare 2017 i Ingå är konditorn Sonja Crockford från företaget The Art of Cakes.

En överraskad Sonja Crockford fick ta emot priset den 9 november i sin mottagning i Ingå kyrkby. Priset delas årligen ut av Ingå företagarförening och består av en statyett, ett diplom och en blombukett.

– Sonja Crockford är ett proffs på högsta nivå. Hon är uppskattad runt om i Europa och har nått fina tävlingsframgångar. Dessutom är hon extremt aktiv i sociala medier samt på branschmässor, säger företagarföreningens ordförande Ulla Gunnarsson.

Crockford trodde att företagarföreningen bara skulle avlägga en artighetsvisit.

– Jag är fullständigt tagen på sängen. Jag hade inte kunnat vänta mig det här.

Crockford är född i England och uppvuxen i USA. Som 13-åring började hon dekorera bakverk i en eftermiddagsklubb vid sin skola. Där vann hon även sin första tävling med en tårta som hade Kalle Anka-motiv.

”Ett viktigt pris”

Crockford var länge en passionerad tårtentusiast som dekorerade tårtor på hobbynivå, men 2011 blev efterfrågan på hennes kreationer så stor att hon grundade företaget The Art of Cakes i Ingå. Hon fick en flygande start och snart syntes hennes tårtor i allt från livsstilsmagasin till morgonteve.

Trots att Sonja Crockford är mångfalt prisbelönt uppskattar hon den lokala utmärkelsen årets företagare i Ingå 2017.

– Det här är en stor grej för mig. Det är annorlunda än när jag har vunnit en tävling för att jag har gjort en fin tårta. Det här handlar om hela mitt företagande och är därför på sätt och vis ett ännu viktigare pris för mig. Jag värdesätter att jag värdesätts.

Företagaren bakom The Art of Cakes tackar alla som har bidragit till att hon belönades och hälsar att hon har ett specialerbjudande enkom för Ingåborna:

– Om du bor i Ingå och beställer en tårta av mig kör jag hem den till dig utan några transportkostnader

TEXT: Benjamin Lundin

Här kan du läsa en intervju med Sonja Crockford från februari 2017: http://www.inga.fi/sv/service/foretagande/darfor_valde_vi_inga/the_art_of_cakes

Företagets webbplats: www.theartofcakes.fi


Tillbaka till rubrikernaSenast ändrad: 09.11.2017