Så firade vi Finland 100 i Ingå

Det har varit ett år späckat med evenemang.

Vi har fått njuta av jättefester som Ingådagen och skolornas allsångsfest 100 år – 100 sånger, men också mer intima evenemang som Ingå biblioteks diktafton, där hedersgästen var ingen mindre än poeten och presidentfrun Jenni Haukio.

För att inte tala om självständighetsdagens fest Tillsammans. Den storslagna satsningen som ordnades i samarbete med Raseborg.

Här har vi sammanställt en tillbakablick på det gångna året. Tack för att du har varit med på den här resan.

Det här gjorde vi bra.

Det här gjorde vi tillsammans.

Så firade vi Finland 100 i Ingå

yhdessä


100 platser i Ingå

Under jubileumsåret lyfter Ingå kommun fram intressanta platser i närmiljön. Klicka in dig på 100 platser i Ingå för mer info.


smabatshamnen

Tillsammans firar vi Finlands stora år 2017

Den 6 december 1917.

Då blev Finland slutligen, efter många års kamp och hårt arbete, en självständig stat.

Staten uppkom på det finska folkets eget initiativ. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och fattat gemensamma beslut. Nu för finländarna med sisu och hjärta landet mot ett nytt århundrade.

Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår tids mest betydelsefulla jubileumsår. Det ger en möjlighet att förstå det förflutna, uppleva året tillsammans och skapa riktningen för Finlands framtida utveckling.


Temat är det på många sätt aktuella ”tillsammans”. Det här går att inlemma i återkommande evenemang som Ingådagen, men man kan också hitta på något alldeles eget. Vissa vill kanske ordna ett hejdundrande fyrverkeri, andra en isskulpturtävling , någon badar bastu med hundra olika finländare. Bara fantasin sätter gränser.

Låt oss göra Finlands stora år till något vackert och minnesvärt med förenade krafter.


Senast ändrad: 15.01.2018