Klicka på de evenemang du vill läsa mer om!

Skidtävling NÅIDM 17.02.2018

Ingå If ordnar NÅID mästerskap i skidning 17.2.2018

Efter en paus på nästan 30 år ordnar Ingå IF Nylands och Åbolands Mästerskap i terrängskidning (NÅIDM). Trots det utmanande snöläget på förvintern har ett talkogäng arbetat med att förbereda och säkerställa genomförandet av mästerskapen. Under sommaren har banorna förbättrats, med den ifjol införskaffade snökanonen har man under kalla nätter skjutit ett snölager och Ingå IF:s egna unga skidjuniorer har tränats inför tävlingarna. Just nu ser läget relativt ljust ut med ivriga skidare och förhoppningsfulla arrangörer.

Tävlingarna går av stapeln 17.2.2018 vid Aktia arena i Ingå. På förmiddagen skidas de individuella tävlingarna i fri teknik med första start kl. 11.00. På eftermiddagen skidas de fartfyllda sprintstafetterna likaså i den fria tekniken.

Snöläget är svårt att förutspå i vår landsända och arrangörerna önskar ett litet tillskott uppifrån för att med säkerhet kunna genomföra tävlingarna planenligt. Ifall snödjupet inte tillåter användandet av spåren vi Aktia arenan sker starten vid Ingå IF:s klubbstuga eller på reservplatsen i Svartå.

Ni är hjärtligt välkomna att följa med tävlingarna.

Ingå IF, skidsektionen

Närmare info här: Skidtävling
IF skidsektion


I Ingå händer det året runt

Årligen återkommande evenemang är:

  • Ingådagen som traditionellt ordnas den sista lördagen i juni.
  • Hantverkardagen som brukar hållas andra lördagen i juli.
  • Potatisdagen på torget i september
  • Julmarknaden på Gammelgården i december
  • De olika kommundelarnas egna dagar med torgförsäljning och program: Barösundsdagen, Degerbydagen  och Täkterdagen som ordnas under sommaren.
Föreningarna och byaråden är aktiva evenemangsarrangörer.
Se även information om hur du bokar en torgplats.

Senast ändrad: 02.10.2017