Gratis rådgivning för företag
Tom Palmberg
Tom Palmberg har 40 års erfarenhet av företagsvärlden – nu hjälper han Ingåföretagare att komma i gång.

Drömmer du om att starta eget, men frågetecknen dansar ovanför huvudet? På Ingå kommuns företagsklinik bidrar en utomstående expert med realistiska bedömningar om affärsidé, målsättningar och framtidsvisioner. Och det kostar inget.  

Ingås alldeles egen företagsdoktor Tom Palmberg fungerar som bollplank och ställer frågorna som bankdirektören annars skulle ställa.

– Jag vet att det kan vara knepiga, intrikata frågor eftersom jag själv har suttit på den sidan av bordet, säger Palmberg.

Han har fyrtio års erfarenhet av företagsvärlden, med allt från toppjobb inom internationell banking till styrelseuppdrag i olika familjeföretag på sitt CV.  Sedan några år tillbaka bor han i Ingå där han hjälper aspirerande företagare att komma i gång.

Ingå är en företagarvänlig kustkommun. Här finns landsbygden med alla sina möjligheter. Här finns havet som erbjuder en väg ut till Europa. Här finns närheten till stora befolkningscentra i huvudstadsregionen, bara en dryg halvtimmes bilresa österut.

I dagens ekonomiska situation har enskilda företagare inte alltid tillgång till kritiska, konstruktiva diskussioner. Företagskliniken strävar att erbjuda just det här – och att identifiera möjligheter och tillvägagångssätt för ett framgångsrikt företagande.

I företagskliniken får du hjälp att strukturera upp en affärsplan. Hur ser produkten ut, vilken är servicen, hur ser den potentiella kundkretsen ut?

Också redan etablerade företag är välkomna att diskutera frågor som kontinuitet och generationsväxlingar.

Företagskliniken inledde sin verksamhet våren 2015. Ursprungligen var den tänkt som ett experiment, men konceptet var så lyckat att det fick en fortsättning. Bland klienterna har funnits allt från byggnadsverksamhet till frisörssalonger, caféer, garnaffärer och bryggerier.


Senast ändrad: 17.08.2017