Fortsätt till innehållet

Bågaskär kallar igen!

I sommar ordnar Ingå kommun igen två guidade rundturer till Bågaskär tillsammans med Ingå sjöräddare. Det gäller att vara snabb med biljettanskaffningen eftersom de här turerna var enormt populära i fjol! 

Datum och tid:

Rundturen kostar 15 €/pers. I priset ingår båtresa tur och retur, guidning och smörgås, kaffe och vatten.

Taxibåten Diana II avgår från hamnen kl. 16.20 och returresan till kyrkbyn startar från Bågaskär kl.19.30. På fastlandet är vi igen sisådär åttatiden på kvällen. 

Märk väl att det finns ett begränsat antal platser (30) per tur. Biljetter ska köpas i förväg i vår nätbutik https://inga.ekunta.fi/sv/products/category/biljetter-5(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida).

Kvittot på betalningen ska uppvisas när man stiger ombord.

Obs! Kommunen återbetalar inte köpta biljetter, utom om kommunen avbokar evenemanget på grund av dåligt väder. 

Välkommen med på en intressant sommarutfärd!

Vadå Bågaskär?
Bågaskär är en ö i Ingå skärgård ute på Porkala fjärd. Från 1857 till 1930 fanns där en lotsstation, och sjöbevakningen var stationerad där 1954–2006. År 2006 hyrde Sjöräddningssällskapet ön för 30 år, och i maj 2009 började sällskapet utbilda frivilliga sjöräddare på den gamla sjöbevakningsstationen. Bågaskär är också medlemsföreningarnas patrullbas och skyddshamn för båtfolk.