Fortsätt till innehållet

Välkommen till fascinerande Fagervik

Fagervik är en underbar sommardestination i Ingå som definitivt är värt ett besök. Den gamla bruksmiljön är en av de få som finns kvar i vårt land. Byn är inte stor, men definitivt sevärd. Här är några platser att bekanta sig med i Fagervik: 

Fagerviks kyrka är målad med rödmylla och härstammar från 1700-talet. Kyrkan är en av de få privatägda kyrkorna i Finland. Om du är intresserad av historia, kan kyrkan besökas i samband med guidade rundturer. Å andra sidan, vad kan vara trevligare än att sitta på klippan bredvid kyrkan, njuta av det underbara landskapet och lyssna på fågelsång. 

Fagerviks kyrka.

De vackra röda stugorna ger byn atmosfären av en bruksmiljö. Det finns även en dansscen där man kan ta några danssteg och snurra runt lite grann. Denna traditionella dansscen skapar en unik och nostalgisk atmosfär som tar dig tillbaka till tidigare decennier. 

Söt liten röd stuga.

Fagerviks herrgård är i privat bruk och kan inte besökas, men den ståtliga gula stenbyggnaden samt omgivande parkområden kan beundras på avstånd. Herrgårdens historia sträcker sig långt tillbaka och dess arkitektur är imponerande.  

Fagerviks herrgård.

Fagervik café är ett perfekt ställe där du kan njuta av till exempel en eftermiddagsbulle och andra godsaker. Invid caféet hittar man ett museum som erbjuder en mer omfattande inblick i Fagerviks historia och gårdens bakgrund. 

Café och museibyggnad.

I Fagervik ligger också den härliga sjön Bruksträsket, där du kan plaska omkring.  

Fagervik är därför den perfekta destinationen om du letar efter ett lugnt och vackert sommarställe att besöka med mycket historia, vacker natur och möjligheter att njuta av livet. Kom och upplev Fagerviks unika charm!