Fortsätt till innehållet

Ingå gästhamn har allt du behöver för en bekväm vistelse 

Ingå gästhamn är en härlig plats som erbjuder en mängd tjänster och aktiviteter för alla åldrar. Med sina 80 båtplatser och närheten till Helsingfors, som ligger bara cirka 45 minuter bort, är detta den perfekta platsen för båtentusiaster och deras familjer.  Upptäck de lokala sevärdheterna eller njut av restauranger och caféer i närheten. Ingå gästhamn kombinerar bekvämlighet och äventyr, vilket gör varje besök minnesvärt. 

Ingå gästhamn.
Ingå Marina

Ingå Marina, centralt beläget i Ingå kyrkby, har nyligen genomgått en stor uppgradering. Marinan blev klar till sommaren 2024 och används nu fullt av besökare och båtentusiaster. Antalet båtplatser har nu ökat till cirka 830 varav 80 platser är reserverade för gästhamnsverksamhet. Farledens djup är 2,4 meter, vilket gör marinan tillgänglig för olika typer av båtar.

Mångsidiga tjänster för båten och besättningen

Ingå gästhamn har allt du behöver för att ha det bekvämt när du är på besök. Gästhamnen är belägen vid Kyrkfjärden på båda sidor om jordpiren. Här finns en bensinstation med septitömning och dricksvattenpost, samt båtunderhåll- och reparationsservice.

Bensinstationen betjänar både bilister och båtfolk.

Vid restaurangen Sea We i hamnen finns en buss- och taxistation som erbjuder enkel resa till exempelvis Kampen i Helsingfors. Behändigt i synnerhet för dem, som vill skippa Porkalafjärden… I närheten finns även en bank, ett apotek, en hälsocentral, S-Market och andra tjänster. Snackbar Wille vid hamnen serverar frukost mellan klockan 8-10. För lunch och middag finns det flera mysiga restauranger i närheten, medan caféerna erbjuder lättare måltider och fika. Det gör att du inte själv behöver fundera på maten.

Familjevänliga aktiviteter och kultur

Barnfamiljer kan besöka Muminparken, som ligger nära hamnen bredvid biblioteket. Biblioteket erbjuder ett stort utbud av böcker, tidningar samt kunddatorer. Ingås hundpark ligger också en kort promenad från hamnen, där både små och stora hundar kan få sträcka på sina ben och springa fritt. Vid vägen till hundparken finns även en skatepark och lekmöjlighet för barnen vid Kyrkfjärdens skola. 

Det finns alltid plats för alla i Muminparken.
Shopping och service

Köpcentret Strand, som drivs av rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm, erbjuder kläd- och inredningsbutiker. Här finns även frisör, Alko, café Candis och restaurangen Bistro Lande. En morgon- och kvällsgympass är även möjlig i Aquarius Sporting Club som befinner sig på köpcentrets andra våning. Kultur- och historieintresserade kan besöka Gammelgårdens hembygdsmuseum och den medeltida stenkyrkan.

I köpcentret Strand finns det något för alla.
Praktisk information

Ingå gästhamn erbjuder en perfekt blandning av bekvämligheter, kultur och natur. Med sin utmärkta service och läge är det ett självklart val för både kortare och längre vistelser för hela familjen.