solros

Ingå – fårens och solrosornas kommun

I ekonomiskt svåra tider är det lätt att man sparar på det lilla extra. Men inte i Ingå. Vi har i år satsat på att med små medel höja trivseln.  


Ibland behövs en väldigt liten insats för att göra en väldigt stor förändring.


Det bevisades när solrosorna som Ingå kommun låtit så längs stamväg 51 slog ut i blom. De små, svartvita fröna förvandlades till tusentals klargula blommor som reste sig likt en svajande välkomstkommitté och hälsade bilister välkomna till kommunen.


Vi har också haft får på grönbete, bytt ut slitna vägskyltar, planterat bärbuskar och äppelträd på skolgårdarna, städat upp hamnområdet och åtgärdat de långvariga parkeringsproblemen i centrum med "snälla parkeringsböter".


Mitt i allt det här fick Ingå också ett eget kommundjur. Ett djur som passar perfekt ihop med kommunens slogan ”Glad i Ingå”, nämligen skrattmåsen. Läs mer här.
feedback-icon
Ge feedback! Ge gärna respons på Ingå kommun och kommunens service. Fyll i responsblanketten här.

landsbygdsforvaltningen-sv

suomifinland100-tunnus_sininen_rgb

Tillsammans firar vi Finlands stora år 2017. Finlands 100-årsjubileum 2017 är vår tids mest betydelsefulla jubileumsår.

Vår evenemangskalender samlar alla Finland 100-relaterade evenemang i Ingå.


Ingå – här vill jag bo!

Ingå är en aktivt tvåspråkig västnyländsk kommun med knappt 6000 invånare. Ingå ligger ungefär halvvägs mellan Hangö och Helsingfors. Avståndet till huvudstaden är ca 60 km. Ingå har en vidsträckt skärgård som erbjuder mångsidiga möjligheter till båtliv och annan fritidsverksamhet. Årligen ordnas här flera evenemang som lockar såväl ortsbor, sommargäster som andra med kontakt till kommunen.

Läs mer om Ingå här.