Fortsätt till innehållet

Gratis dockteater för hela familjen

Väinämöinen ja Tuonelan emäntäTeatergruppen Taiga-matto gjorde succé när de uppträdde under Sagomaskeraden på Ingå bibliotek förra hösten. Den 27 februari 2019 återvänder de med en ny dockteater för både stora och små.

Väinö ja vene (Väino och båten) är en berättelse ur det finländska nationaleposet Kalevala. Föreställningen börjar klockan 9.30 i Ingå bibliotek, Strandvägen 2. Teaterstyckets längd är 35-40 minuter och den rekommenderade målgruppen är från tre åt och uppåt.

I Väinö ja vene får vi följa med trollkarlen Väinämöinen på en vild resa till fjärran länder på jakt efter ord.

Texten är inte i diktform, så de är lätta at förstå även för barnpubliken. Föreställningen går på finska, men eftersom berättelsen framförs på ett levande och lekfullt sätt med marionettdockor och vackra videobilder kan den utan problem avnjutas också av personer som inte kan språket.

Välkommen!

väinö ja vene