Fortsätt till innehållet

Kollektivtrafik

Det är lätt att ta sig från en plats till en annan i Ingå antingen med buss eller med olika slags transporttjänster. Du kan också åka med skärgårdstrafiken året runt.

Res billigt med buss med månads- eller seriebiljett

Matkahuolto(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida) ansvarar för Ingås busstrafik. Passagerare kan köpa både månads- och seriebiljetter till Ingå från Matkahuoltos hemsida.

Utnyttja fördelarna med Ingåbiljetten genom att skaffa ett resekort från ett av Matkahuoltos kontor och laddar det med antingen en 30-dagars månadsbiljett eller en seriebiljett med 10–50 resor. Vi rekommenderar att du använder applikationen Resor och biljetter (öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida)och köper alla biljetter via tjänsten.

OBS! Ingåbiljetternas månads- och seriebiljetter flyttas stegvis under våren till applikationen Resor och Biljetter.

Månads- och seriebiljetter kan köpas till ett fast pris mellan:

Sommarens kollektivtrafiktidtabeller är publicerade!

Sommaren närmar sig och ävenså den mest aktiva turistsäsongen. En omfattande och välfungerande kollektivtrafik är en väsentlig del av Ingås serviceutbud och kommunen fortsätter att aktivt satsa på den.

Läs mera

Kontrollera busstrafikens tidtabeller för din resa!

De aktuella tidtabellerna hittas på Matkahuoltos webbplats(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida).

Skärgårdstrafiken transporterar resenärer året om

Hoverline Oy sköter skärgårdstrafiken under 2022-2023. Skjutsarna är avgiftsbelagd för icke-permanentboende i skärgården. Operatören bestämmer transportavgifterna och ansvarar för tidtabellerna. ELY-centralen stöder persontrafiken i Ingå skärgård.

Beställ en skjuts till skärgården via telefonnumret 045 870 6809.

Taxibåtar

Taxibilar

Charterbus

Bekanta dig med andra tjänster inom kollektivtrafiken

Ingåket

Ingåket är en anropstrafiktjänst som kör dig från en plats till en annan i Ingå centrum med omnejd vid den tidpunkt du önskar.

Läs mera