Fortsätt till innehållet

JR Kodintavaratalo Oy är årets företag i Ingå

Juha Anttalainen, Robert Nyman, Ulla Gunnarsson

Prisbelönte Juha Anttalainen, kommundirektör Robert Nyman och företagarnas ordförande Ulla Gunnarsson.

Här är Ingå Företagares motivering till valet: Företaget tror på Ingå centrums dragningskraft och är berett att utvidga verksamheten. Kodin Tavaratalo har redan i flera år erbjudit Ingåborna ett brett sortiment av varor till ett konkurrenskraftigt pris. Företaget har också en sysselsättande effekt i Ingå.
Priset överräcktes till företagaren Juha Anttalainen på måndagen. Anttalainen mottog utmärkelsen med glädje mitt i tillbyggnadsprojektet. Samtidigt konstaterade han att han tror på Ingå.
– Jag skulle inte satsa på affären i Ingå om jag inte trodde på kommunens potential och framtid.
Anttalainen har sammanlagt fem affärer, förutom i Ingå, i Karis, Lojo och Nummela. I Lojo har han två affärer. Företaget har cirka 40 anställda varav sex i Ingå. Affärslokalen i Ingå är den enda som är i förtagets ägo. Därför är tillbyggnaden en ny och viktig erfarenhet för Anttalainen.

– Det föds nya idéer under projektets gång, så tidtabeller lever hela tiden, säger han och avslöjar något motvilligt att den nästan 300 kvadratmeter stora nya försäljningsytan borde öppnas för kunderna i mars.

Samarbetet med kommunen har gått över förväntan.

– Jag har förstås inte erfarenhet från andra kommuner men om det går så här smidigt på annat håll också, så vet jag inte vad man alltid klagar på.

Anttalainen har en lång karriär som köpman bakom sig. Han började åka runt på loppisar och marknader redan som 10-åring och sålde bland annat tändstickor. 

– Redan då var den bästa försäljningen på Ingådagen, skrattar han.