Fortsätt till innehållet

Byggandet av infrastrukturen i Ingåstrand har inletts – läs om hur det syns i vardagen!

Ingåstrands byggarbetsplats med grävmaskiner och lastbilar.

Ingåstrands byggarbetsplats.

Byggandet av infrastrukturen till Ingåstrand och de två höghus som där ska byggas i projektets första skede har inletts den 1.3.2021. Grävmaskinerna är i full gång på Ingås centrums paradplats vid Kyrkfjärden intill köpcentret Strand. 

Det här innebär att den tunga trafiken i Ingå centrum och i synnerhet längs med Strandvägen, kommer att öka märkbart. 

Övriga praktiska följder är bland annat att rinken kommer att bli en del av byggarbetsplatsen och därmed flyttas. Det är ännu oklart vart rinken ska flyttas. Även mattvättningsplatsen kommer att flyttas och dess nya placering utreds. 

Rosk’ n Rolls ekopunkt kommer att finnas kvar. Man når den från samma håll som förut men man kan inte längre köra runt den eftersom vägen som löper söder om byggarbetsplatsen är avstängd delvis.

Gång- och cykelvägen som löper norr om Strandvägens radhus mot rinken kommer också att stängas för trafik inom en snar framtid. 

Eftersom det inte går att parkera vid Strandvägen som förut, kan hälsovårdscentralens besökare parkera vid biblioteket eller vid Strandvägens radhus om det inte finns plats på hälsovårdscentralens parkering. 

Ingå centrum är därmed inne i en stark utvecklingsfas mot det bättre och vi hoppas att invånare och besökare har överseende med eventuella olägenheter i dessa spännande tider. 

Vi kommer att uppdatera denna artikel efterhand. 

Är du intresserad av Ingåstrand? Här kan du läsa mer om projektet!