Fortsätt till innehållet

Nu kan Ingåborna boka The Barös bastu igen

The Baröbastun en höstmorgon.

The Barö-hotellets bastu.

Nu kan man boka bastutur i The Barö-hotellets bastu igen. De första turerna är på söndag 6.3 från kl. 17.

Vill du uppleva ett bastubad utöver det vanliga? Som Ingåbo kan du boka in dig för en bastutur i The Barö-hotellets strandbastu i Barösund. Det kostar 10 euro per gång och turen bokas på biblioteket där man också hämtar och returnerar nyckeln.

The Barö-hotellet och Ingå kommun har kommit överens om ett samarbete som ger Ingåborna nya rekreationsmöjligheter i Barösund. Hotellets bastu kommer att vara reserverad för Ingåbor söndagar och måndagar mellan klockan 17 och 20. Det blir två turer på 1,5 timme per dag.

Så fungerar det

Du reserverar din bastutur på biblioteket. Du kan även ringa +358 9 295 153 50.

Du avhämtar nyckeln på biblioteket tidigast två dagar innan reservationen. Nyckeln ska återlämnas på biblioteket senast följande öppethållningsdag. För en borttappad nyckel debiteras 100 €.

Bastuturerna är för invånare i Ingå kommun. Den som reserverar turen bör vara myndig och hen är ansvarig för skador som orsakas på grund av uppsåt eller misstag.

En bastutur kostar 10 € / gång. Du kan bara reservera en bastutur på 1,5 timmar per gång. I bastun får max 6 personer plats.

Kom i håg att ta med en egen handduk och sittunderlag.

När du anländer kan du parkera din bil på hotellets parkering och promenera till bastun.

På bastuugnen får man endast kasta bad med sötvatten. Bastun är utskänkningsområde och det är förbjudet att ha med och förtära egna alkoholdrycker där. 

Toalett finns i loungebyggnaden bredvid bastun.