Fortsätt till innehållet

Hur mycket vet du om Unccan?

Ungdomsgården Unccan är en träffpunkt för unga mellan 9 och 18 år, där du kan umgås med dina vänner, snacka med ungdomsarbetare och träffa nya kompisar. Uppdelningen går enligt såhär: MiniUnccan är för 9-12-åringar och MegaUnccan för 13-18-åringar. De populära biljard- och pingisturneringar samt andra roliga evenemang lockar unga även från grannkommunerna! Ungdomsverkstaden är till för ungdomar mellan 16-29 år och detsamma gäller uppsökande.

Ungdomsverkstaden flyttade till nya lokaler i mars 2022, och nu finns det äntligen gemensamma utrymmen för alla på samma adress. De unga vistas i baracken och egnahemshuset är menat för ungdomsverkstaden och uppsökande ungdomsarbetet. Då återanvändning är viktig för ungdomstjänsterna, är de nya lokalerna inredda med roliga återvunna eller själv fixade dekorationer och möbler.

Målet med ungdomsverksamheten är bl.a. att förstärka självförtroende och vardagskännedom. Allt sker på ungdomens villkor – om de unga har själva önskemål gällande görandet, tas dessa idéer alltid emot med glädje. Man sitter inte endast på Unccan heller, utan kommunens alla möjligheter används till godo. På ungdomsverkstaden satsar vi på att hitta nästa steg i livet: studier, jobb, ny hobby eller att hitta nya sociala kontakter.

Personalen vid Ingå ungdomstjänster är trygg, vänlig och alltid på plats för att stötta unga människor. Vad du än har i åtanke finns personalen där för att lyssna, hjälpa och stöda.

Hur ser framtiden ut då? 
Från och med Halloween startar nya projektet “Inkoon Inspis” i lokalerna. Inkoon Inspis är riktad för de unga vuxna, som vill tillbringa en rolig kväll utan att behöva sitta på kaféer eller restauranger med ölen i handen. Det finns ingen åldersgräns för Inkoon Inspis, utan alla över 18 åringar är varmt välkomna till Ingås egna vardagsrum. I samma byggnad som verkstaden och uppsökande huserar, egnahemshuset på Strandvägen 7. 

Kom ihåg att följa Ingå ungdomstjänster på sociala medier @inkoo_nuorisopalvelut, så får du veta om alla roliga jippon och evenemang genast! 

Ps! Älskar du skräckfilmer? Missa inte Unccans filmkvällar under Halloween! Läs mer om filmkvällarna på sociala medier @inkoo_nuorisopalvelut.