Fortsätt till innehållet

Ingahemmet överlämnades till sin nya ägare

På tisdag 25 oktober undertecknades köpebrevet och Ingahemmet överlämnades till sin nya ägare. Ingahemmet kommer att drivas av ett bolag som får namnet Ingala Oy. Mannen bakom bolaget är Chi Tran Minh, en entreprenör som också har tidigare erfarenhet av Ingå. Ingahemmet kommer på sikt att utvecklas för inkvartering, kulturupplevelser och möjligen också en restaurang.

Kommunen fortsätter som hyresgäst i fastigheten ännu under år 2023 bl.a. för att säkra verksamhetsutrymmen för medborgarinstitutets kurser. Dessutom upprätthåller kommunen ännu centralköket i Ingahemmet, köket flyttar dock redan före sommaren till nya Kyrkfjärdens skola som då ska vara klar.

Det är roligt att Ingahemmet nu genomgår en upprustning och får nytt liv samt verksamhet genom de satsningar Ingala Oy kommer att göra. Samtidigt som byggnaden renoveras, görs det även en stor miljöhandling då det i huset installeras ett nytt värmesystem så att man nästan helt och hållet kan frångå olja som värmekälla. Detta sker redan nu under hösten!

Ingå kommun önskar den nya ägaren all lycka i sitt arbete att ge Ingahemmet nytt liv!