Fortsätt till innehållet

Ny oas i Ingå – Hilltop Forest erbjuder avkoppling i skogens omfamning

På en skogskulle i Ingå har två företagare låtit bygga nya inkvarteringar i en unik miljö. Hilltop Forest är dock mycket mer än bara en plats för övernattning. Ägarna själva beskriver det som en hyllning till avkoppling.

 

Hilltop Forest öppnade sina dörrar i juni i år. Denna oas, belägen på ett privatägt skogsområde i Ingå, erbjuder en tillflyktsplats från vardagen i verkligt rofylld natur. Här kan man tillbringa natten i prisbelönade Space of Mind-stugor, uppleva ett modernt nordiskt spa helt privat och njuta av hemlagad pizza (för nattgäster). Allt detta omgivet av skog, i äkta boutique-anda.

 

Konceptet bygger på ansvarsfullhet och en strävan om att använda lokala produkter utan att pruta på kvaliteten. Företagarna Tiia Soppela och Craig MacDonald planerar att utveckla området vidare och sysselsätta allt flera lokala människor.

 

– Vi är med och skapar arbetsplatser och livskraft utanför huvudstadsregionen och koncentrerar oss på en ny företagskultur där anställda aktivt deltar i planeringen av sitt arbete. Hilltop Forest sysselsätter idag ca fem personer och därutöver köper vi en betydlig mängd tjänster av företagarna på området. Vi söker ständigt nya medarbetare och anställer flera i en nära framtid för att stärka vårt team, berättar företagarna. 

 

De fortsätter med att tillägga:

 

– I Ingå med omnejd finns fantastiska företagare som driver sin verksamhet med hela hjärtat. Det är fint att kunna erbjuda dessa underbara produkter till våra kunder. 

 

Bakom konceptet står alltså ingåborna Tiia och Craig. De utvecklade idén om Hilltop Forest på ett flyg från Bali då de funderade tillsammans hur en perfekt flykt från vardagen kunde se ut. Tre år senare är visionen verklighet. Dörrarna har varit öppna endast en kort stund, men Hilltop Forest har redan hunnit väcka uppmärksamhet t.o.m. utomlands – denna lugna oas är en av finalisterna i den uppskattade internationella AHEAD Awards-tävlingen inom hotellbranschen.

 

– Vi erbjuder ett högklassigt närturismobjekt som också har en positiv inverkan på miljön med färre antal turismkilometrar. Man behöver inte längre resa till Lappland eller utomlands för att uppleva någonting nytt, säger ägarna.

 

Området omfattar idag tre stugor, en spaavdelning med bubbelpool utomhus, bastu och en lounge-byggnad där man kan avnjuta bl.a. drycker och pizza. Gästerna erbjuds också möjlighet till cykelturer i en fantastisk, varierande natur. För svamp- och bärplockning finns korgar att låna. 

 

Hilltop Forest i närheten av Gumböle i Ingå.

Tilläggsinformation om Hilltop Forest på adressen www.hilltopforest.fi och instagram @hilltop_forest.