Fortsätt till innehållet

En miljon soppåsar -kampanjen startar på torsdag 13.4

Under våren samlar hela Finland in en miljon påsar skräp. Under det två månader långa städtalkot slår över 140 kommuner eller städer, ett antal organisationer och grupper samt kända ansikten vid Yle ihop sina krafter med alla finländare för att samla in en miljon påsar skräp från omgivningen.

Ingå kommun är med i kampen mot skräp. En ren miljö är inte bara tilltalande för ögat – den är också en viktig del av en hälsosam och mångsidig natur. Gör din del i kampanjen – låt oss hålla glada Ingå rent tillsammans!

Du behöver inte anmäla dig för kampanjen. Häng med ensam eller tillsammans med din familj eller en grupp vänner! Du hittar soppåsar och soptång (4 st) vid kommunens infopunkt på Ingå bibliotek.

Ange de insamlade soppåsarna i räknaren på sidan svenska.yle.fi/miljonsoppasar(du flyttas till en ny sida) vid den ort där du har samlat in soppåsarna. Utöver det gemensamma goda kommer det alltså att vara en riktig tävling mellan orterna i Finland!

Ingå skräpmaffia anordnar en kollektiv skräpplockningsrunda på torsdag 13.4 kl 17 med start vid biblioteket. Ta med egna handskar, soppåsar finns på plats vid behov. Välkommen!

PS! Håll koll på mängden påsar du samlar in – vi lottar ut små vinster bland alla skräpplockare i juni!