Fortsätt till innehållet

Gör en sommarutfärd till Ingå!

Ingås sommartidtabeller för kollektivtrafiken publicerades för två veckor sedan. Kommunen har ett mångsidigt utbud av olika turer för att betjäna både invånare, sommarboende och dagsturister. Särskilt dagsresenärer önskas varmt välkomna för att stifta närmare bekantskap med glada Ingå.

– Vi har gott om tjänster i Ingå centrum – det finns ett flertal affärer och restauranger. På sommaren har vi också många evenemang som livar upp centrum. Vi är exempelvis så gott som klara för att öppna Wilhelmsdals stora sal för sommarens konstutställningar, vilket är en helt ny grej här hos oss. För tillfället ser det ut som att tre olika utställningar kommer att berika kulturutbudet här i Ingå mellan juni och augusti. I centrum finns också ett härligt naturområde, Lilludden, där du kan t.ex. njuta av en sommarpicknick. I kommunkärnan finns även ett hembygdsmuseum där du kan bekanta dig med lokalhistoria, säger Ingås kommunikations- och livskraftschef Mikael Wacklin.

Lilludden är en perfekt plats för t.ex. picknick.

Kommunen hoppas locka dagsturister till Ingå på sommaren. Kollektivtrafiken betjänar både huvudstadsregionen, Karis och Lojo under sommarperioden.

– Vi kan ta Kyrkslätt som exempel. Om man vill komma till Ingå för att njuta av en sommarkväll, fungerar det enkelt med vår kollektivtrafik. Vi har flera turer som susar mellan Ingå och Kyrkslätt. Sista turen från Ingå till Kyrkslätt och vidare till Helsingfors lämnar Ingå varje dag kl. 22.00. Bussresan till Kyrkslätt tar ungefär 25 minuter och enkelbiljetten kostar endast 3-4 euro, berättar Wacklin.

Inför sommaren väcks jordpiren ordentligt till liv. Alla nödvändiga tjänster finns bekvämt på gångavstånd.

Wacklin påminner om att Ingå inte bara består av ett centrum utan det finns också sevärdheter och upplevelser utanför kyrkbyn.

–  Utanför centrum har vi flera inkvarteringsföretag som erbjuder riktigt högkvalitativa tjänster, allt från restaurangupplevelser och övernattning till olika utflykter och service inom välfärd. Ingås skärgård är redan i sig en ljuvlig upplevelse och därför fortsätter vi med våra vattenbussturer mellan Ingå och Barösund på sommaren. Under högsäsong har vi också bussförbindelser mellan Ingå och Barösund. På så vis kan du ta dig bekvämt med kollektivtrafik till Barösund exempelvis från Kyrkslätt, avslutar Wacklin.

Dags att vända kosan mot glada Ingå!