Fortsätt till innehållet

Konfidentiell kommunikation via e-post

Detaljerade anvisningar finns här:

Ingå kommun använder programmet Deltagon Sec@GW för att skydda konfidentiell e-post. Att ta emot meddelanden kräver inte att några program installeras på din dator. Du får ett ankomstmeddelande till din e-post. Här finns en länk via vilken du kan läsa meddelandet i din webbläsare. Det program som öppnas har samma språk som webbläsaren. Du kan byta språk i det övre högra hörnet i rutan.

Att skicka ett konfidentiellt meddelande

Med hjälp av programmet Deltagon Sec@GW kan du också skicka ett konfidentiellt meddelande till Ingå kommun. När du ska skicka ett meddelande öppnar du adressen https://securemail.inga.fi/(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida) i webbläsaren.

Här ska du först registrera din e-postadress på listan av godkända avsändare. Skriv din e-postadress i fältet Avsändare och klicka på knappen ”Fortsätt”.

Ett registreringsmeddelande skickas till din e-post. Klicka på länken i e-postmeddelandet, så kan du skriva ditt meddelande. Länken är giltig i 10 dagar. Efter det måste du registrera dig igen.