Fortsätt till innehållet

Ingå kommuns småbarnspedagogik kommer fr.o.m. 1.8.2023 att övergå till att använda Daisy-programmet

Hej alla vårdnadshavare,

Ingå kommuns småbarnspedagogik kommer från och med 1.8.2023 att övergå till att använda Daisy-programmet i stället för Wilma och Pedanet.

Övningsperioden inleds 12.6.2023.

Det nya programmet kommer inte att påverka avgiftsklasserna, dvs. de vårdalternativ som finns för barnen.

Avgiftsklasserna bifogade som påminnelse.

Veckotimmarna i medeltalmånatligt timantalKlientavgift som % av avgiften
Max 20 h/v, max 84 h/mån0-84 h/mån60 %
20-25 h/v, 105 h/mån85-105 h/mån70 %
30-35 h/v, 147 h/mån106-147 h/mån80 %
Över 35 h/v, över 148 h/månöver 148 h/mån100 %

I fortsättningen kommer en reserverad dag att använda av de månatliga timmarna även om barnet inte skulle komma på plats. Dagligen jämförs den reserverade och den förverkligade vårdtiden, och är denna större minskas de månatliga timmarna.

Exempel -> den svärtade texten räknas
reserverat 6 h, barnet är på plats 7 h 12 min
reserverat 7 h, barnet på plats 5 h 58 min

Om barnets frånvaro meddelas efter låsningstidpunkten kommer den aktuella dagens timmar att minska den månatliga vårdtiden.

Ansökningar till Ingås småbarnspedagogik öppnas i det nya Daisy-programmet

12.6.2023 kl. 06:00

Ni hittar tjänsten på adressen: https://inkoo.daisynet.fi/eDaisy(du flyttas till en ny sida)

I fortsättningen sker ansökningar och meddelanden till de småbarnspedagogiska tjänsterna här. För att kunna använda eDaisy-ansökningar, behöver ni ha en e-postadress och stark identifiering.

I samband med att vi överflyttas till eDaisy kommer vi att övergå till enbart digitala beslut. Beslut till pappers kan inte levereras.

Till de elektroniska tjänsterna loggar man alltid in via suomi.fi med stark identifiering, dvs. antingen med bankkoder eller mobilcertifikat.

*****

DaisyFamily hittar ni på adressen: https://inkoo.daisyfamily.fi(du flyttas till en ny sida) eller genom att ladda ner appen via appbutiken för Android eller iPhone.

Här kan ni reservera vårdtider för barnen, kontrollera barnens grunduppgifter, kontaktuppgifter, förverkligande av vårdtider och vid behov uppdatera lovförfrågningar gällande barnen.

Låsningsperiod: Låsningstiderna gällande vårdtiderna förändras inte. Vårdtiderna för hela veckan ska meddelas en och en halv vecka innan behovet, senast på fredag kl. 12.00.

DaisyFamily anmärker alltid om eventuella överskridningar av vårdbehovet.

Kontrollera och uppdatera era uppgifter vid behov när ni börjar använda programmet. Svara även på lovförfrågningar gällande barnen.

Lägg till även eventuella reservpersoner som får hämta barnet i barnets uppgifter, se exempel nedan.

Inloggningen i DaisyFamily appen sker aningen med stark identifiering eller med ett användarnamn ett lösenord som är skapat för dig. Lösenordet kan du byta om du vill.  

Nya användare: När du loggar in för första gången, välj ”LOGGA IN HÄR”.

Glömt lösenord: Du kan byta ditt lösenord genom stark identifiering, välj ”Unohtuiko?”, när du loggar in dig med ditt användarnamn. Du kan ändå alltid logga in dig med stark identifiering via suomi.fi.

Logga in med stark identifiering enligt anvisningarna.

När du loggat in korrekt ser du ditt eget användarnamn i huvudmenyns övre del, och ditt lösenord kan du lägga till/ändra i inställningarna.