Fortsätt till innehållet

Sommaröppet, natur, konst och stål i Ingå bibliotek

Sommaren för med sig ändrade öppethållningstider i biblioteket. Fram till midsommaren är biblioteket öppet normalt, inklusive lördagagsöppet. Under tiden 23.6.–9.8.2023 har biblioteket sommaröppettider. Bibliotekets kundtjänst har öppet måndag till fredag klockan 10–17. Det meröppna biblioteket kan användas klockan 7–20 från måndag till torsdag, och klockan 7–17 från fredag till söndag.

När biblioteket är meröppet kan man logga in med bibliotekskortet och pin-kod.

Sevärt och hörvärt på bibban

Biologen och fackförfattaren Lasse J. Laine besöker Ingå bibliotek torsdagen 15.6.2023, med början kl. 18. Laine berättar med tal och foto om den rika naturen i Central- och Sydamerikas regnskogar, och dessutom en del om områdets kulturhistoria. Laines böcker finns dessutom till salu. Tillställningen går på finska.

Bibliotekets sommar bjuder också på konst och handarbete. Benny Uhlenius oljemålningar och träskulpturer kan skådas i Ingå bibliotek 5–30.6.2023. Ingådagisarnas konstprojekt fullbordas 1.–14.7, då barnens verk ställs ut i biblioteket. I juli ställer dessutom Inkeri Palmroth ut stickade konstverk.

På Ingådagen lördagen 1.7 är biblioteket öppet. Antti Kaikkonen, Blastrs landschef för Finland, berättar hur det planerade gröna stålverksprojektet i Ingå framskrider. Infotillfällen anordnas i biblioteket kl. 12.00 och 13.30. Publiken kommer att ha möjlighet att ställa frågor efter presentationen.

Biblioteket önskar alla en trevlig sommar!