Fortsätt till innehållet

SLUTSÅLT! Kom med på guidad rundtur till Bågaskär!

Uppdatering 19.6.2023: Alla biljetter är sålda, stort tack för intresse! Vi försöker ännu tillsammans med Ingå Sjöräddare ordna en extra tur denna sommar. Vi meddelar skilt om detta ifall/då alla detaljer fallit på sin plats.

Denna sommar ordnar Ingå kommun tillsammans med Ingå sjöräddare två guidade rundturer till Bågaskär. Tidpunkterna för dessa är:

Priset för en rundtur är 15€/person. I priset ingår båtskjuts fram och tillbaka, själva guidningen plus en smörgås, kaffe och vatten.

Taxibåten Diana II startar från småbåtshamnen 16.20 och åker tillbaka från Bågaskär med start 19.30. Vi ämnar vara tillbaka i Ingå småbåtshamn 20.00.

Vänligen notera att det finns ett begränsat antal platser (30) / rundtur. Biljetterna måste köpas på förhand via vår nätbutik www.webshop.inga.fi(du flyttas till en ny sida). Kvittot på biljetten uppges vid ombordstigning.

Varmt välkommen med på en härlig sommarutfärd!

Vadå Bågaskär? Bågaskär är en ö som ligger i Porkalafjärden i Ingås ytterskärgård. Det fanns en lotsstation på ön mellan 1857 och 1930 och en sjöbevakningsstation mellan 1954 och 2006. Finska sjöräddningssällskapet arrenderade ön för 30 år 2006 och verksamhetscentralen på Bågaskär, som utbildar föreningens frivilliga sjöräddare, inledde sin verksamhet i maj 2009 vid den tidigare sjöbevakningsstationen. Bågaskär fungerar även som bas för sjöräddningsföreningar och en nödhamn för båtfolket.