Fortsätt till innehållet

Vad är det som gör somriga Ingå så glad?

Ingå pulserar av liv – speciellt på sommaren! 

I kyrkbyn möter man människor från när och fjärran. De har alla någonting gemensamt, nämligen ett brett leende och en avslappnad sommarstil.
Vi ville ta reda på vad det är som drar glada semesterfirare till Ingå och ställde frågor till förbitraskande sommargäster. 

Glass smakar gott i sommarvärmen

Esboparet Mikaela och Kennet med baby var på väg till badstranden och Lomamäen lemmikkipuisto i Degerby, men stannade först för lunch och efterrättsglass i kyrkbyn. De tyckte speciellt om det havsnära klimatet, båthamnen och den allmänt trevliga atmosfären i centrum.

Niklas och Liljan igen hade fört en båt för reparation och funderade nu på lunchbestyr och butiksbesök. Ingå är bekant för dem, eftersom en del av familjen bor här. Niklas tyckte att det bästa med Ingå är båthamnen, den somriga atmosfären och de vackra båtarna.    

– Ingå är en trevlig sommarkommun! Det lönar sig att bekanta sig med den sällsynt fina skärgården också, om det bara är möjligt, prisade Niklas.  
Även kommunens stora framsteg under de senaste åren fick beröm. Saker och ting har förändrats till det bättre! 

Jyrki och Eija på glasspaus

Jyrki och Eija hamnade som intervjuoffer under sin glasspaus. Det här var deras första utfärd till Ingå, fast kommunen är bekant från förut, eftersom de har vänner som brukar besöka Ingå. Kommunen visade vara just så härlig som vännerna hade berättat!
Båthamnsområdet tyckte de är vackert, liksom det glimmande havet. Ingå kyrka är förtjusande och hela kommunen i sig en trevlig plats och ett förträffligt val för en lunchpaus. Båda enades om att det känns som om man skulle vara mycket längre bort från huvudstadsregionen då allting är så havsnära och fint.

Paret hade hunnit besöka Fagervik med sin cabriolet och de skulle fortsätta mot nya äventyr efter Ingå. De tyckte att även andra som rör sig i Västra Nyland borde besöka Ingå.  

Sol ute, sol inne. Sol i hjärta, sol i sinne.

Ett annat par som semestrade på hotellet i Svartå hade beslutat sig för att se sig omkring i närområdet. Ingå hade de hittat med hjälp av en karta och prisade den fina båthamnen. 

Jenni, Merja och Emmi med släpsällskap var på utfärd till Lomamäen lemmikkipuisto. De hade aldrig besökt Ingå och kom till kyrkbyn bara några minuter före de hamnade i intervjuarens klor. De har oftast styrt kosan österut men idag hade de beslutat att se sig omkring i väst. Hela gänget tyckte att Ingå verkar vara en riktigt trevlig sommarby och att båthamnen är inbjudande.   

Glada semesterfirare

Utanför Muminparken satt Anne och Tom och njöt av solen och lekande barnbarn.  

–  Bekant plats, här har vi varit förr! Barnbarnen önskade komma och leka i Muminparken. Ingå har alltid så trevlig stämning på somrarna och det är mysigt med havet så nära. Kommunen är just lämplig, inte för stor! Här trivs man, berättade Anne och Tom.

Man kan ju inte annat än instämma med alla intervjuoffer. Det är härligt att se så många glada människor i Ingå. Vårt slogan Glad i Ingå gör sannerligen skäl för sig!