Fortsätt till innehållet

Ingå medborgarinstituts kursprogram för läsåret 2023–2024 är klart!

Är du intresserad av att lära dig franska, delta i en bokcirkel eller känna till hur man navigerar i skärgården? Eller vill du kanske hellre svänga runt på dansgolvet med andra likasinnade? Det här och mycket mer är möjligt på Ingå medborgarinstitut!    

Under läsåret 2023–2024 erbjuder Ingå medborgarinstitut totalt 95 kurser. Spektrumet är brett: vi erbjuder allt från musik, dans, gymnastik, språk och konst till kurser som bl.a. förstärker dina praktiska färdigheter. 

En nyhet för i år är bl.a. en tvåspråkig danskurs, Catch the Rhapsody, för 13–17-åringar. På kursen får man svänga på höften till olika slags musik. Därtill ordnar vi en kombinerad språk- och hembygdskurs som särskilt riktar sig till nyinflyttade Ingåbor. Kursspråket är lätt svenska och under kursen lär du känna din nya hemkommun och dess historia. 

Ett stort fokus för kursutbudet ligger i välmående. Vi har totalt 27 kurser inom motion, gymnastik och yoga. Utöver dessa ordnar vi två familjegympakurser; ”Simons familjemotion” för barn (2–6 år) och föräldrar, och ”Simons familjebollskola” för barn (6–9 år) och föräldrar. På den förstnämnda fokuserar vi oss på konditions- och koordinationsträning genom lek medan vi på den andra bekantar oss med bollsporter såsom fotboll, basket och innebandy. Svett och skratt utlovas! 

För att en kurs ska gå av stapeln krävs minst sju deltagare. Därför är det viktigt att du kommer ihåg att anmäla dig i god tid! Anmälningarna för de flesta kurserna öppnas 16.8.2023 kl. 10.00. Kurserna kör igång 11.9.2023. Bildkonstskolan startar redan 28.8.2023.  

Kursutbudet med tillhörande information hittar du i sin helhet på webben på adressen https://opistopalvelut.fi/inga/(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida), eller i bilagan nedan.

Kurskatalogen har också skickats ut till kommuninvånarna per post. Den delades ut tillsammans med tidningen Etelä-Uusimaa, så det lönar sig att kolla extra noga att katalogen inte av misstag har hamnat i pappersinsamlingen!