Fortsätt till innehållet

Ingå tar i bruk applikationen Signal för att smidigare informera om publicerade nyheter

Ingås populära WhatsApp-grupp lades ner för ca ett år sedan i och med applikationens användarvillkor och behandling av data. Nu har vi dock hittat ett nytt säkrare alternativ vars funktionalitet motsvarar WhatsApp. Applikationen heter Signal.

De som går med i Signalgruppen kommer att få aviseringar då en nyhet publiceras på Ingås webbplats. Aviseringarna görs huvudsakligen alltid under kontorstid mellan 08.00 och 16.00 och endast i specialfall utanför dessa tider. I gruppen länkar vi alltid till nyheter som är publicerade på webben. Därmed fungerar Signal som ett komplement till kommunens kommunikation, och kommer aldrig att vara den primära kanalen för information. Syftet med gruppen är främst att på ett enkelt sätt informera om att en nyhet har publicerats.

WhatsApp-gruppen var populär eftersom den möjliggjorde på ett smidigt sätt att följa med nyheter som kommunen publicerar. Med andra ord behövde man inte själv alltid vara proaktiv och navigera till kommunens webbplats för att kolla ifall något nytt dykt upp. Med Signal får vi exakt samma funktion, men med specifikationer som möter datasäkerhetskraven, säger kommunikations- och livskraftschef Mikael Wacklin.

I gruppen kan endast administratörer skicka meddelanden och den är inte ämnad som en diskussionskanal.

Notera att du genom att gå med i gruppen accepterar att ditt telefonnummer och profilnamn är synligt för samtliga gruppmedlemmar. Att gå med i gruppen görs givetvis på frivillig basis.

Hur tar jag i bruk Signal?

  1. Ifall du inte ännu har appen på din telefon kan du ladda ner den via Play Store på Android eller Apple App Store för iOS.
  2. Installera applikationen och registrera dig enligt instruktionerna.
  3. Gå med i Ingå / Inkoo-gruppen via denna länk: https://signal.group/#CjQKIISw2qkFPWQHqdYhZJ9dJ1WZqmWj4RTzYjvPFD021qmhEhBd2Gjmg6MiWko1dF1VcyeA

Ifall du behöver hjälp med att komma igång med appen kan du besöka biblioteket på torsdagar (31.8, 7.9 och 14.9) mellan 15.00-16.00. Här har vi personal som gärna hjälper dig med installationen!