Fortsätt till innehållet

Välkommen att bekanta dig med nya Kyrkfjärdens skola!

Nu har du en unik chans att stifta närmare bekantskap med kommunens alla tiders största enskilda investering: Nya Kyrkfjärdens skola slår upp sina dörrar för allmänheten lördagen den 23.9.2023!

Vi kommer att ordna totalt tre guidade rundvandringar med hjälp av rektor Jessika Elfving och bildningschef Merja Olkinuora. Rundvandringarna startar från dörr D (se bilden nedan) kl. 10.00, 11.00 och 12.00. Guidningarna sker på både svenska och finska. Adressen till den nya skolan är Museivägen 7, 10210 Ingå.

Rundvandringarna startar från dörr D kl. 10.00, 11.00 och 12.00.

Den moderna skolan är byggd av trä och utrymmena är planerade bl.a. för att främja trivseln för så väl elever som personal. Och visste du att skolan är en s.k. strumpskola? Det innebär att vi inte går med skor på inomhus. På detta sätt hålls inte bara ytorna bättre rena, utan likaså inomhusluften. Kom på plats och se hur allt detta förverkligats!

PS. I samband med rundvandringarna ordnas även matmarknaden på Gammelgården, som befinner sig bokstavligen ett stenkast från skolan. Mer info om matmarknaden publiceras snart. Ta vara på chansen och njut av en inspirerande lördag i Ingå kyrkby!