Fortsätt till innehållet

Matmarknaden i Ingå med fin stämning 23-24.9!

Bo på landet rf anordnar den årliga matmarknaden på Gammelgården i Ingå centrum den 23-24.9 kl 10-16. Det blir den 13. gången och matmarknaden har med åren vuxit till den kanske största matmarknaden i Västra Nyland!

Gammelgården är ett stämningsfyllt museiområde med sina fina rödmyllade hus, rior och smedja. Det är lätt att komma till området med parkering alldeles intill, och eftersom området är plant, passar det utmärkt även för rörelsebegränsade.

Cirka 70 småproducenter ställer upp med en massa delikatesser och genuina hantverk. Man kan både köpa produkter hem och avnjuta på plats.

Det bjuds bland annat på:

På plats kan man avnjuta raclette, asiatisk mat, vegeasiatisk mat, delidogs, och konseptet ”Kaffe&Kakbit” med mera.

Även genuina hantverk finns – återvinningsprodukter, alpacka- och lammprodukter, keramik, köksprodukter, mattor, kranssar, exotiska växter med mera.

PROGRAM
För de minsta finns det mycket att uppleva! Exempelvis alpackor och lamm att bekanta sig med, ponny+ kärraturer, käpphästbana och tramptraktorer.

Trädgårdsråd ARNO KASVI håller föredrag på lördagen den 23.9 kl 14 om kålsläkten, sallad och rotfrukter. På söndagen den 24.9 kl 14 om frukt, bär och örter. Skyltning på området.

Det finns mycket att avnjuta av och uppleva på matmarknaden på Gammelgården! Arrangörerna välkomnar alla och påminner besökarna att också ha med sig kontanter eftersom inte alla försäljare har kortläsare. De närmaste bankautomaterna finns på S-market och vid Sparbankshuset. De flesta försäljare kan även acceptera MobilePay.