Fortsätt till innehållet

Årets unga idrottare 2023 och Marcus Grönholms stipendier 2023

Under självständighetsfesten igår i Ingå delades ut priset för årets unga idrottare 2023 och Marcus Grönholms stipendier. Ni hittar samtliga stipendiater med tillhörande motiveringar nedan.

Årets unga idrottare 2023

William Wilkman, sportskytte

Sportskytt som deltagit i både nationella och internationella tävlingar med mycket god framgång. Under året har han ingått i Suomen Ampumaurheiluliittos juniorlandslagsgrupp i rörligt mål. William följer uppgjorda träningsprogram väl och sköter även sin fysiska kondition utomordentligt.

Marcus Grönsholms stipendier 2023

Följande idrottare och förening valdes som stipendiater för Marcus Grönholms stipendier 2023:

Lucas Helander, fotboll

Ung, ivrig fotbollsspelare som tränar målmedvetet och spelar aktivt. Lucas har i ung ålder börjat spela i IIF, och de senaste åren gått vidare till andra lag. Nu senaste säsong har han spelat i FC Espoo.”

Arttu Sivonen, fotboll

Arttu har tränat flitigt och målmedvetet i många år och har nu senaste säsong spelat i EIF där laget tar steget upp till ligan. Han har nu fortsatt kontrakt i EIF.

Tuomas Kemppainen, ishockey

Tuomas är en ung, ivrig och skicklig ishockeyspelare. Han har i flera år spelat i Ice Team Raasepori och nu senast i Harjun Kiekko U16 mestis-laget. Han har nått fina framgångar i turneringar under året.”

IIF Fotboll rf / IIF jalkapallo ry

Föreningen har gjort en stor insats för fotbollen i Ingå under sina 10 år och fostrat framgångsrika spelare ända upp till ligan. Med dessa medel uppmärksammas mindre bemedlade familjer och därtill kan redskap till lag för de yngsta spelarna införskaffas.”

Stort grattis åt samtliga stipendiater!