Fortsätt till innehållet

Resenärens hälsningar: Arbetsresan från Kyrkslätt till Ingå bekvämt med buss

Bibliotekschef Pia berättar:

Jag jobbar som bibliotekschef i Ingå och reser mellan Kyrkslätt och Ingå nästan alltid med buss. De goda kollektivtrafikförbindelserna gör det möjligt för mig att jobba i Ingå, eftersom familjen inte ville skaffa en bil till.

Jag hoppar på bussen vid stamväg 51 i Kyrkslätt. Jag cyklar eller går några kilometer till hållplatsen, vilket är ett mycket bra sätt att inleda och avsluta arbetsdagen. Allt som allt tar det ca en timme per riktning vilket jag tycker är helt okej – jag får samtidigt nyttig träning och frisk luft.  

Jag skulle gärna läsa eller handarbeta under arbetsresan, men en halv timme går så snabbt att jag inte ids bära böcker eller handarbeten med mig. Jag läser i stället nyheter eller lyssnar på musik och sköter ofta de första och sista arbetsuppgifterna i bussen. Ibland pratar jag med busschauffören eller med någon medresenär, men speciellt härligt är det att bara låta blicken vila i det vackra landskapet och låta tankarna vandra.  

Det bästa med bussresorna är att man inte behöver köra! Någon annan sköter det och man kan koncentrera sig på någonting nyttigt eller mindre nyttigt. Bussförbindelserna mellan Kyrkslätt och Ingå är bra och månadsbiljetten(du flyttas till en ny sida) kostar endast 60 €. 

Pia vid busshållplatsen