Fortsätt till innehållet

Vattenläckage i Ingå centrum – Påverkar områdena Westerkulla och Joddböle

UPPDATERING 9.3.2024 11:42 Vattnet behöver inte längre kokas. Det finns inga sjukdomsframkallande bakterier i vattnet. Vattnet är drickbart och kan användas som vanligt. Om vattnet ser grumligt ut, låt det rinna tills det blir klart.

UPPDATERING 14.05 – Läckan har åtgärdats och vattnet kommer att återställas i hela verksamhetsområdet under eftermiddagen. Som en tillfällig åtgärd bör vattnet vid Pumpstationsvägen och Joddböles hamnområde kokas ifall det används som dricksvatten eller till matlagning. Detta gäller tills vattnets renhet har bekräftats.


UPPDATERING 10.35 – Effekterna av läckaget har begränsats så att Westerkullaområdet fungerar normalt. Vattnet är tillfälligt avstängt från Joddböle hamnområde. Reparationsarbetet pågår.


Ett vattenläckage har idag kl. 09.30 uppdagats i Westerkulla, Ingå kyrkby. Läckaget påverkar områdena Westerkulla och Joddböle. Reparationsarbetet pågår som bäst. För tillfället är det ännu oklart hur länge reparationerna pågår.

Vi uppdaterar informationen om läget direkt vi vet mer om situationen.