Fortsätt till innehållet

The Bastu – en bastuupplevelse mitt i Ingå kyrkby

Ni som hunnit ta en sväng på jordpiren i vår har säkert lagt märke till en splitterny container invid de redan bekanta containrarna. Det är ingen koja som helst utan The Bastu – byns finaste containerbastu.

Heidi Kiuru till vänster och Catrine Hagström till höger

Bakom The Bastu ligger företaget Vik Inn Oy Ab som ägs av två effektiva damer, Heidi Kiuru och Catrine Hagström. 

Företagsamhet, önskemål och stora planer

Heidi har drivit inredningsbutiken Kiurunpesä i redan 12 år. De första tio åren fungerade butiken som en säsongaffär och nätshop, men för två år sedan beslöt Heidi bli företagare på heltid i Ingå kyrkby. 

Under de gångna åren har hennes kunder framfört många olika önskemål, idéer och tankar i fråga om servicen i Ingå. Oftast har det varit fråga om inkvartering och bastubad, vilket ledde till idén om The Bastu. 

Heidi tillägger att en bastu med tvättmöjligheter är hård valuta speciellt bland båtfarare. Då man varit ute och seglat och tvättat sig bristfälligt börjar man snabbt sakna ordentliga tvättmöjligheter. Även motorcyklister och paddlare har ofta frågat Heidi var de kunde övernatta eller tvätta sig i Ingå kyrkby.  

Sommaren i Finland är kort, som vi alla vet. The Bastu är en perfekt lösning då dåligt väder överraskar båtfararen, paddlaren, lokalbon eller vem som helst. Vad skulle vara skönare än att slappa i en bastu då regnet smattrar på plåttaket.  

 Inredningen är dämpad och stilig

Upplevelser och semesterfeeling mitt i vardagen

Båda (även undertecknad) är ense om att detta är en hisnande upplevelse för alla som saknar egen bastu. 

De två damerna vet berätta att nya och stora bastur och vinterbadplatser är verkligt populära i t.ex. Helsingfors och Esbo. Catrine inflikar mellan allt skratt och pladder att en kombination av kallt och varmt är mycket hälsosam. Ta vara på vinken, alla vinterbadare! 

Mera bad! 

Hur föddes tanken om ett gemensamt företag? 

Heidi och Catrine är tidigare arbetskamrater (givetvis även nuvarande). De kände inte varandra desto mera än att nunan hann bli bekant i korridorerna på jobbet. Då de sedan började diskutera mera med varandra, märkte de att de hade massor med gemensamma tankar och drömmar i fråga om Ingås framtid.   

Catrine och Heidi berättar att samarbetet löpt väl från första början.  The Bastu planerades enligt vad de själva önskade av en containerbastu. Båda är av samma åsikt om planerna och arbetet löper väl mellan kvinnorna. 

Saklig vägkost kröner upplevelsen. Kylskåpet håller läckerheterna fräscha och kalla. 

Reservera tid på bastulaven

Tills vidare sköts bokningarna per telefon eller textmeddelande. Webbplatsen är nästan klar och publiceras under maj.  

Reservationer sker i fortsättningen enkelt via webbplatsen, men telefonsamtal och textmeddelanden besvaras naturligtvis också om man hellre önskar reservera bastun på det viset.  

Bastutider finns från en halv timme och uppåt, men maximitiden för en reservation är fyra timmar. Och det finns flera betalningssätt.    

The Bastu -conteinerbastun är förtjusande!

Heidi själv med familj badar bastu en gång i veckan. En sådan gemensam aktivitet ger härlig variation i vardagen och Heidi önskar att det kunde bli en regelbunden sak även för andra Ingåbor. En rolig upplevelse som för bort från vardagen en stund. Och en avslappnande bastutur är inte dyr! 

Pigga Heidi och Catrine skickar ännu hälsningar till alla:

Vi väntar ivrigt på sommaren 2024! Vi tror på detta, det blir helt fantastiskt. Vi svarar mot kundernas behov och tar gärna emot respons. Ta gärna kontakt om du kommer på något som du skulle vilja framföra till oss! Det är viktigt för oss att våra kunder är nöjda. Välkommen! 

Boka din egen avkopplande bastutur 040 127 1444 eller info@vikinn.fi.
Från och med maj kan du reservera bastutur här(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida).

The Bastu pryds med växtlighet till sommaren