Fortsätt till innehållet

Sommarvimmel på hembygdsmuseet!

Har du nånsin undrat över hur man bygger instrument eller spinner ull på slända? Nu kan du sluta grubbla för dig själv – kom i stället till Gammelgården och bekanta dig med hantverkarnas mästerliga prestationer!

Hembygdsmuseet är öppet för alla besökare varje tisdag 11.6 – 6.8 kl. 16.00–19.00. Här vankas intressanta hantverksuppvisningar i en historisk miljö som lämpar sig för temat. Det är inte ofta man har möjlighet att med egna ögon få se sådana här hantverk skapas med traditionella metoder, så nu rekommenderar vi att alla tar tillfället i akt.

Barn och vuxna med barnasinnet kvar får också pyssla och knåpa i hembygdsmuseets underbart idylliska miljö. Den lokala guiden berättar gärna om Ingås svunna tider för alla som hyser ett intresse för historia.

Arrangör: Ingå musei- och hembygdsförening

Om du känner för att spela en trudelutt ska du lägga in Ingå Spelmansgilles jamkväll(du flyttas till en ny sida) i din kalender!

Häng med till Gammelgården och jamma på gehör eller med hjälp av nothäftet som delas ut. Musicerandet äger rum på hembygdsgårdens scen, och om det råkar regna förflyttar vi oss inomhus.

Arrangör: Ingå spelmansgille rf

Välkommen!