Fortsätt till innehållet
Loading Events
  • This event has passed.

10.4.@18:00-19:00

Mathias Sandberg trio – jazzkonsert på biblioteket

Jazzgitarristen och kompositören Mathias Sandberg, som av den amerikanska musiktidningen Jazziz Magazine har kallats “en av Finlands bäst bevarade hemligheter”, är idag en av landets mest aktiva jazzmusiker. Han har studerat på Manhattan School of Music i New York och Berklee College of Music i Boston, och jobbat med artister som Georg Riedel, Pierre Swärd, Peter Asplund, Nick Mancini, Jukka Eskola, Teppo Mäkynen och Manuel Dunkel. Sandberg ger årligen ett hundratal jazzkonserter och har turnérat i både Europa och USA.

Mathias Sandbergs solo-debutalbum The Doctor har hyllats av en enig kritikerkår på bägge sidor om Atlanten och spelats flitigt på jazzradiostationerna i Europa, USA, Sydamerika, Asien och Australien. Sandbergs efterlängtade nya trioskiva The Captain släpptes 2023, i samband med vilket bandet gjorde en 60 konserters skivreleaseturnéfrån Enontekis i norr till Helsingfors i söder (bl.a. via Pori Jazz).

Konsertrepertoaren består av trions kännspaka mix av ”hard swingin’, groovy & soulful jazz” med starka melodier, rytmiskt lekfulla improvisationer och ett näst intill telepatiskt samspel musikerna emellan.


Details

Date:
10.4.
Time:
18:00-19:00
Event Category:

Organizer

Ingå bibliotek

Venue

Ingå bibliotek
Strandvägen 2
Ingå, 10210 Suomi
+ Google Map