Fortsätt till innehållet

Så här använder du biblioteket

Helle-nätbibliotek och -bibliotekskort

Helle-biblioteken har ett gemensamt nätbibliotek och gemensamt bibliotekskort. Med Helle-bibliotekskort får du tillgång till ett brett urval av böcker, tidningar och annat material. Helle-biblioteken har ett gemensamt materialurval på över en miljon. Också gamla Lukas-bibliotekskort fungerar fortfarande. Så här får du ett bibliotekskort(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida).(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida)

Att utlåna, återlämna och förnya

Du kan utlåna material från alla Helle-bibliotek. Du kan återlämna utlånat material till alla Helle-bibliotek. Böcker och annat material kommer till dig avgiftsfritt med gemensamma transporter.

Ingå bibliotek har utlånings- och återlämningsautomater som fungerar med bibliotekskort och PIN-kod. Bredvid bibliotekets huvuddörr finns en återlämningslucka som kan användas då biblioteket är stängt. 

Du kan förnya ett lån sex gånger. Lån kan inte förnyas, om det finns reservationer, om försenad återlämning har fakturerats eller om det är fråga om snabblån. Du kan förnya dina lån i nätbiblioteket, per telefon eller på plats. 

Reservationer

Att reservera material är gratis. Du kan reservera material från alla Helle-bibliotek. För reservationer som inte avhämtas debiteras en avgift på 1 euro.

Läs mera om hur biblioteket används.(du flyttas till en ny sida)