Fortsätt till innehållet

Direktförsäljning från gårdar

Vad får det lov att vara?

I vårt naturnära Ingå har man traditionellt idkat jordbruk och fått sin mat direkt från åkern, skogen och havet. Tiderna förändras, men lokalproducerat smakar alltjämt bäst.

I Ingå kan du köpa jordgubbar, potatis, kräftor, vilt och andra lokala delikatesser direkt från gårdarna. Du kan också beställa färska varor på REKO Ingås Facebooksida(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida) direkt från producenterna. REKO-produkterna levereras till kyrkbyn på fredagar kl. 19-19.30.

Växter och gallringstjänster effektivt och professionellt. Välkommen att bekanta dig med ett stort urval och högklassiga, personliga tjänster.

Hinders gård säljer lammkött på beställning som halva kroppar eller i mindre individuellt förpackade delar. Köttet är styckat och vakuumförpackat. Övriga produkter till salu är garn som är spunnet av gårdens ull på Pirtin Kehräämö och fårfällar i olika färger och storlekar.

Välkommen till Lill-Breds Bärgård & Café!  Här odlas jordgubbar, potatis och många andra grönsaker. Gårdsbutiken är öppen under sommarmånaderna. Kom också ihåg att ta en kaffepaus i det mysiga gårdskaféet där alla produkter är tillverkade på gårdens bageri och konditori.

Handelsträdgården Hagalandet är ett familjeföretag i Ingå. Det grundades år 1945. På Hagalandet har man genom tiderna odlat allting från frilandsgrönsaker till snittrosor, men nu är produktionen fokuserad på krukväxtodling.

Nästan hela produktionen säljs direkt från trädgården till konsumenterna och särskilt på våren är det en upplevelse för kunden att stiga in i de prunkande växthusen för att välja ut sina blommor direkt från växthusborden.

Mangs Gård säljer gårdens produkter – sylt, saft, gelé, senap, glögg med mera. Nyplockade bär och äppelmust från gårdens eget musteri. Sortimentet varierar beroende på skördesäsong och årstid.

REKO Ingå är ett forum för REKO-handel på Facebook. Utdelningen sker kl. 19-19:30 i Ingå centrum varje fredag på Ola Westmans allé 12. Producenterna parkerar mot kyrkan och konsumenterna på vägsidan. Producenterna annonserar på gruppens vägg och som konsument beställer du genom att kommentera inläggen.

Torrbacka Trädgård är ett Ingåföretag i andra generationen. Gården specialiserar sig på odling av tomat, sallad, grönsaksplantor och örter.  I sortimentet ingår nästan 100 olika produkter.

Gården använder traditionella odlingsmetoder med vilka man strävar efter hög kvalitet. Produkterna får växa i lugn och ro i naturligt ljus för att de ska bli så frodiga och smakfulla som möjligt. Örter och sallader odlas i stora krukor så de blir stora och tåliga. Vid behov används endast biologisk bekämpning.

Nu kan du beställa inhemskt viltkött till hemdörren! Vilt smakar läckert och är ett näringsrikt och miljövänligt val när du vill äta kött. Viltkött kan förvaras i frysen i upp till två år eftersom det har en låg fetthalt. Alla produkter säljs i nätbutiken. Man kan hämta dem på Viltgården om man kommit överens om det på förhand.