Fortsätt till innehållet

Övernattning

Behöver du någonstans att övernatta?

Somna i den karga skärgårdens omfamning eller njut av landsbygdens lugn på något av de många inkvarteringsalternativen i Ingå.

Ingå kyrkby och Dal

Här hittar du små prydliga rum till ett förmånligt pris. Hotellet har fem rum och kan inkvartera sammanlagt tio personer. I hotellets restaurang kan du beställa mat under de tider då restaurangen är öppen. Ingen frukostservering. Hotellgästerna har en skild solterrass och en gemensam balkong.

Den söta lilla stugan ligger på cirka 500 meters avstånd från Ingå centrum. Stugan består av en storstuga med kök, ett sovrum och ett badrum. Den omfattar 42 m² och lämpar sig för två personer. Endast för korttidsuthyrning.

Villa Bastubacka är en högklassig villa med alla bekvämligheter vid havet. Villan omfattar 122,5 m² och har bäddar för sex personer. Här finns tre sovrum, vardagsrum, kök, två toaletter och elbastu. Utrymmet lämpar sig utmärkt för familjer och företag, men även som mötesutrymme eller festlokal. Programtjänster erbjuds enligt önskemål!

Villa Bastu är en separat vedeldad strandbastu som renoverades 2007. På samma tomt ligger även Villa Bastubacka. Villa Bastu har ett rymligt loft med fyra bäddar, ett litet kök, bastu, dusch och toalett. Via en separat ingång kommer man till en större bastu med två duschar och omklädningsrum.

Varje hotellrum med sina vackra tapeter har en egen atmosfär. Badrummen är försedda med tjocka sköna linnehanddukar och hårtork. Varje rum har tv och i hotellet finns också både bastu och bubbelbad. Bastun rymmer 8 – 10 personer.

Degerby

På Grefvas gård får man trivas i ett torp eller i den så kallade Olympia-stugan. Torpet är en välutrustad stuga för upp till fem personer. 

Olympia-stugan är ett bra alternativ när du har vägarna förbi. Ägarna beskriver den som en lyxigare variant av tält. Från Olympia-stugans terrass har man en vacker utsikt över åkrar och skogsbryn där även älgarna brukar visar upp sig till besökarnas stora glädje.

Huset är byggt enligt feng shui-läran och är inrett med finsk design och konsthantverk. Atmosfären är rofylld och utstrålar frid.

På vintern finns här plats för 1 – 8 personer och på sommaren kan 1 – 12 personer övernatta här då man också har tillgång till en liten stuga och två separata rum.

Möblerad och välutrustad 36m2 stuga på Kocksbyvägen med stor terrass hyrs ut veckovis eller veckoslut för 1-2 personer. Vatten in och ut, vinterbonad,  el-värmning. Bäst för vila och meditation.

Ring 050 60696

Barösund

Föreningen Bjursin Vaunuilijat ry ansvarar för underhållet av friluftsområdet i Bjurs. Friluftsområdet och campingplatsen är öppna året runt. Här finns en stuga på ca 82 m² som du kan hyra, en bastu och en bastustuga på 25 m².

Älgsjölandet är ett naturskönt frilufts- och semesterområde i Ingå skärgård. Det är enkelt för båtfolk att komma till ön och det finns mycket plats att lägga i land.

Kommer du med bil eller cykel? Genom att följa skyltarna mot Älgsjölandet kommer du till friluftsområdets parkering. Cirka 200 meter från parkeringen kan du ta dig över det sista sundet, antingen med en roddbåt eller en förbindelsefärja.

På sommaren kan du köpa läckerheter på det mysiga strandkaféet, och om du inte övernattar i din båt kan du boka inkvartering i en stuga eller på det närbelägna gästgiveriet.

Inkvartering för resenärer, evenemang och retreater. Villa Sofia ligger i underbara Barösunds skärgård och här finns plats för 20 personer att övernatta i 2 – 4 personers rum. Den stora salen i huvudbyggnaden rymmer som mest 50 personer för utbildning, möten eller fester.

The Barö är ett ekologiskt byggt och högklassigt skärgårdshotell i Barösund. Som gäst får du njuta av en varm och oförglömlig upplevelse både på hotellet och restaurangen. Den omgivande naturen och det mångsidiga utbudet av aktiviteter och tjänster skapar tillsammans en alldeles unik upplevelse där naturen möter lyxen.

Solberg och Västankvarn

Mangs Lanthotell öppnades på Mangs Gård våren 2006.

Hotellet ligger på den vackra landsbygden och har bäddar för cirka 30 personer, tillgänglig toalett, dusch, bastu med mysrum och kursutrymmen. Vakna till en frukost som är gjord på gårdens produkter och njut av den rofyllda atmosfären.

Grupper av alla storlekar med deltagare i alla åldrar kan övernatta och semestra en längre eller kortare tid på Västankvarn där man kan njuta, koppla av och känna sig utvilad. Här finns 15 hyresbostäder eller egnahemshus av olika storlekar, ett torp som lämpar sig för sommarboende, ateljé- och verkstadsutrymmen och även kalla förrådsutrymmen.