Fortsätt till innehållet

Båthamnar

Småbåtshamnen i Ingå centrum sköts av Oy Ingå Båthamnar Ab. Båthamnen i Bergvalla och fiskehamnen i Joddböle sköts av Ingå kommun

Båthamnen i Ingå centrum

För tillfället finns det cirka 550 båtplatser i hamnen. Bryggor av olika typ finns att välja mellan, med förtöjning vid bommar, akterpåle eller boj. Kanalen som leder till hamnen är 2,4 meter djup.

Hamnen kommer att byggas ut rejält till sommarsäsongen 2024, då det blir nästan 830 båtplatser totalt. Båtplatserna har varit till salu genom två aktieemissioner, och den tredje pågår som bäst och tar slut 30 april 2023.

Mera uppgifter om båthamnens utvidgning och köp av båtplats hittas på Ingå Marinas webbplats(öppnas i ett nytt fönster, du flyttas till en ny sida).

Bergvalla båthamn

Bergvalla båthamn finns på Barölandet i Barösund. Hamnen finns ca 22 km västerut från Ingå centrum. Antalet båtplatser är 17. I hamnen finns två bryggor med förtöjningsbommar.

Joddböle fiskehamn

Hamnen i Joddböle är avsedd för företagare i skärgården.

Gästhamnar

Ingå skärgård är inte bara vacker, den sjuder också av liv. Det finns tre gästhamnar i Ingå, men naturhamnar kan du hitta bland annat på Stora Fagerö och i Gölisnäs.

Läs mera