Fortsätt till innehållet

Aktuellt i Västankvarns skola

Västankvarns skolan informerar månadsvis på Wilma om aktuella saker och händelser.

Mars 2024

Åk 3-4 besökte åk 4 i Kyrkfjärdens skola den 4 mars. Fyrorna blir klasskamrater i höst då de alla går i åk 5 i Kyrkfjärdens skola. Den 22 mars firade vi Världsvattendagen med vattenlekar. Onsdagen den 27.3 ordnade vi den traditionella påskbasaren på skolan.  

Januari 2024

I januari och februari simmade vi tre gånger i Ekenäs simhall. Alla klasser har gjort en egen forskning i januari. Förskolans forskning handlade om akvariefiskar. Åk 1-2 skrev om ett finländskt djur och åk 3-4 om ett nordiskt land.

December 2023

I december julpysslade vi och bakade pepparkakor. Vi firade advent, Lucia och jul. Femmisarna från dagis kom på besök och såg vårt julfestprogram i repris.

November 2023

November var en läsmånad med Astrid Lindgren och Emil 60 år i fokus.

Vi uppmärksammade Blindveckan med ett besök av Ninni Wendelin. Eleverna fick prova på hur det är att inte se och lära sig hur man kan hjälpa den som är synskadad.

Oktober 2023

Under oktober besökte vi Lönneberga tre gånger. Eleverna uppträdde med sång och lek. Lena som tog emot oss där berättade efteråt att våra besök var mycket uppskattade och efterlängtade.

Åk 3-4 hade sin andra naturskoledag. Temat var stannfåglar. Eleverna lärde sig hur fåglarna klarar sig över vintern.

September 2023

Åk 3-4 besökte Heureka den 13.9.  I laboratoriet provade eleverna på vad som händer vid fotosyntesen. Vi såg filmen Satelix och fick veta mera om sateliter. Brita-Maria Renlunds stipendium möjliggjorde utfärden. 

Lördagen den 30.9 firades Hem- och skoladagen med talko. Vuxna och barn målade lekstugan och planterade blommor. Golvet i uteförrådet fixades av två föräldrar. Dessutom spelade vi krocket och åt tårta. Många var de kassar med kläder och skor som samma dag hämtades till vår Ukrainainsamling.

Augusti 2023

Varifrån kommer maten?

Hela skolan inledde temat Varifrån kommer maten? med att odla i säckar. Eleverna sådde rädisa, dill, krasse och ärter. Eleverna sköter om att vattna och småningom att skydda odlingarna mot frost. 

Naturskoleklass

I år är åk 3-4 en naturskoleklass. Vi får fyra utedagar med Naturskolan(du flyttas till en ny sida). Vår första dag var 15.8. Temat var Ett myller av liv under ytan. Vi var hela dagen vid Björnviken. Eleverna undersökte växter och djur på land och i vattnet. Termen mångfald övades in. Dessutom diskuterades allemansrätten. Det blev grillad korv till lunch och det fanns tid för simning. 

monimuotoisuutta tutkimassa