Fortsätt till innehållet

Skärgården

Skären kallar!

Upplev Ingå skärgård i all sin prakt. Beundra sjöfåglarnas graciösa dykningar och den ståtliga havsörnens glid över himlavalvet, upptäck skygga men nyfikna sälar, besök de mångsidiga öarna och njut av havets doft och fartens tjusning under en båtfärd. 

Utanför Kopparnäs, Gölisnäs och Stora Fagerö ligger öar som tillhör Föreningen Nylands friluftsområden. De är väl värda ett besök.

Vanda stad äger Bjurs friluftsområde på Orslandet. Här finns naturstigar och möjligheter till friluftsliv. Helsingfors stad äger det ekbevuxna paradiset Älgsjölandet, dess gästhamn, stugor och sommarrestaurang. Fram till mitten av 1980-talet måste alla besökare bevisa att de bodde i Helsingfors för att få ta iland på ön, men nuförtiden är den öppen för alla.

Precis som hela naturparadiset Ingå.

Gästhamnar

Ingå skärgård är inte bara vacker, den sjuder också av liv. Det finns tre gästhamnar i Ingå, men naturhamnar kan du hitta bland annat på Stora Fagerö och i Gölisnäs.

Läs mera

Vill du åka runt i skärgården, men äger ingen båt? I Ingå kommun kan du anlita taxibåtar(du flyttas till en ny sida), som du kan beställa när du vill ta en tur till havs. Kom också ihåg att bekanta dig med allemansrätten(du flyttas till en ny sida) och råd om sjöräddning. Se också till att fisketillståndet är fixat innan du lättar ankare och styr kosan mot nästa äventyr!

Friluftsområden

Ta på dig vandringsskorna, packa matsäcken och ge dig ut på spännande äventyr. Besök friluftsområdena i Ingå och njut av naturens mångfald till fots, med kajak eller kanot, med båt eller varför inte på skidor!

Läs mera